news news news

hej hej! helgen har bjudit på massa trevliga äventyr! i fredags var vi i fremantle. det visade sig vara en urgullig liten hamnstad med små butiker och restauranger vid vattnet, hur fint som helst! vi gick runt i små second handbutiker (fast utan att spendera ett enda cent, duktigt nog), åt en supersmaskig avocado & mushroom sandwich på little creatures och besökte fremantle market. det var strålande solsken och vi hittade dessutom en glassbutik där man kunde mixa ihop sin egen glass! butterscotch & chocolate, med nedblandade chocolate fudge brownies, caramel fudges och nötter. i princip ben & jerry live, paradiset?


fremantle




avocado & mushroom sandwich... med chips såklart!


här mixar han ihop min glass.


nöjda tjejer med varsin ihopmixad glass!


inne på fremantle market


i lördags träffade vi äntligen astrid, den tjejen som vi har haft lite kontakt med i sverige. vi satt först och fikade på ett café i stan innan hon visade oss till kings park. parken ligger uppe på en höjd med en helt fantastisk utsikt över staden! dessutom är det som en kombinerad park och botanisk trädgård, kan ni föreställa er? vi gick runt ett tag innan vi slog oss ner på en gräsplätt i skuggan. så himla mysigt! somnade till och med ett tag i gräset.






söndagen kom, och jag kan numera berätta att vi är stolta ägare till en röd toyota camry -93! det första som hände var att bilen inte startade för att batteriet var urladdat. det ledde till att säljaren fick springa och köpa startkablar och dessutom hitta någon på hostelet som hade en bil vars batteri vi kunde ladda från. bra start? vi fick i alla fall startkablarna gratis, det var väl det minsta han kunde göra. mor & far; var inte oroliga, annars går bilen som smort...!

för att fira söndagens investering tänkte vi åka till ikea och kika på deras madrassutbud. hittade dit utan problem och körde in på parkeringen. okej för att ikea är lugnare på söndagar, men parkeringen var helt tom! ärligt? vi börjar undra vart allt folk är, lagom förvirrade, för att till slut hitta en skylt... "söndag: closed.". det blev inget ikea för oss inte... så för att muntra upp oss åkte vi och kikade in några av de tourist drives som fanns i närheten. ocean beach reef road och sunset coast tourist drive. jag älskar alla dessa vägar längst kusten, de är så sjukt fina! blått vatten med vågor som stänker vitt skum, vita stränder, folk som kite surfar och badar och spelar volleyboll på stranden. precis sådär australien som man bara kan tänka sig. trots ikeamissen så blev dagen riktigt bra till slut i alla fall.


jag, andi & frida. glada och på väg mot ikea!


här hamnade vi i stället för ikea. glass!


njuter i solen vid en strand. finfint.

det var i stort sett min helg det! inte för att dagarna spelar någon större roll när man inte jobbar en standard svensk arbetsvecka måndag till fredag. det var allt för nu, puss och kram.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0