dagens bästa.



ni kan ju förvänta er dubbelt så mycket cicci när jag kommer hem. "ju mer desto bättre"... ja?

MARGARET RIVER

margaret river handlade, precis som det sägs, mest om vingårdar. tråkigt nog fick kameran inte följa med alla gånger så dessvärre kan jag inte visa alla fantastiska vingårdar, ostfabriker, chokladfabriker och goutmetbutiker vi besökte. här är i alla fall ett urval:










och till syster! kolla, jag uppdaterar visst varje dag ju. nästan. grattis igen!

hopetoun till pemberton i bilder.


första nattens camping i torbay inlet såg ut såhär. bil, tält, en frida och tomatsåsgryta.


en av alla nationalparker


the natural bridge i torndirrup national park


mer från torndirrup np


massor av vindkraftverk


frida är på väg ner till greens pool. ser rätt fräscht ut va?!


bartholomens meadery. ett honungsvineri!


frida och jag i valley of the giants. tree top walk 40 meter ovanför marken.


the gloucester tree, ett 60 meter högt träd man klättrar upp i utan några som helst säkringar. sjukt häftigt!

torsdag och fredag.

i går avverkade vi områdena denmark, walpole samt pemberton. det innebar greens pool (en väldigt fin, men även väldigt turistig strand), valley of the giants (en tree top walk där man som högst går 40 meter ovanför marken!) samt gloucester tree (man klättrar utan säkringar eller livlinor upp till en platå 60 meter upp i ett gigantiskt träd. där snackar vi utsikt!).

i dag har vi mest kört bil. anlände till margaret river vid tolv och efter dess har vi kört runt till mängder av olika ost-, choklad- och müslifabriker samt även ett fåtal vinerier. åh, så ståtligt! jättefina små gårdar och chokladfabriken var som att kliva rätt in i paradiset. jag älskar ju choklad, som de flesta redan vet... 

när klockan närmade sig halv fyra började vi åka mot jack & carroll, det äldre paret vi ska bo hos under helgen. i skrivande stund sitter jag i rummet de tilldelat oss. de verkar himla rara! planerna som står på schemat i kväll är en jazzkonsert med tillhörande picknickmiddag. hur fint låter inte det, va?

on the roads

hej hej! vi är numera ute på vägarna och kör camping all in med tält och gasspis. vi är sjukt duktiga. vår bils a/c är reparerad och fungerar nästan lite för bra, snacka om iskallt. nu däremot har radion lagt av i stället. vad fan? vi har redan lagt cirkus 1000 DOLLAR på reparationer redan. KUL. blir lätt till att äta gröt resten av månaden. nudlar vore lyx!

ville mest bara säga hej och berätta att vi lever. har passerat albany och befinner oss i denmark fem mil därifrån. ska försöka lägga upp bilder från våra senaste äventyr i bland annat torndirrup national park, men det får bli när jag har tid. nu ska jag sova. godnatt! tänk på mig här ute i bushen. saknar er alla!


tre månader har jag arbetat.

det har varit glädje, ilska och tårar. jag har mött idioter som jag inte ens vill skriva om eftersom de är inte värda att komma ihåg i efterhand men jag har också mött de mest FANTASTISKA människor man kan tänka sig, med vilka det varit sena nätter, tidiga morgnar, bbqs, strandfester, soluppgångar och frukostar på bagerier. vi har suttit på nätterna, sippat på vårat billiga goon och pratat om våra framtida reseplaner, skvallrat om kunderna i baren och spelat kort, biljard eller vad som helst. vi har eldat på stränder, hamnat på mystiska efterfester i konstiga hus och kört fyrhjulingar på sanddynor.

de här tre månaderna har varit hemska och älskvärda. jag ångrar inte mitt val att åka hit och även om det har funnits stunder av tvivel och hat så skulle jag inte göra någonting annorlunda. nu, däremot, är det dags för oss att inta vägarna runt australien i våran röda toyota camry. det här kapitlet är avslutat och i morgon börjar vår roadtrip runt australien. önska oss lycka till!

STÖR EJ! PACKNING PÅGÅR.

då har man börjar packa ner sitt liv igen då. tvättat och städat. eftersom vi numera har en hel bil att packa in saker i så har jag organiserat med lådor etc. känns däremot inte som om jag kommer någonstans? saker ligger överallt, min säng är täckt av kläder som jag inte vet var jag ska packa ner, för att inte tala om kylskåpet. hur ska vi göra med all mat? bra planering var det, ja...

i morgon åker vi. ett arbetspass kvar.


infekterad arm, igen.

minns ni när jag gick på antibiotika för någon månad sedan? det var ju på grund av ett myggbett på min underarm. och ni vet ju min filosofi, kliar det så kliar man! hur som helst så gick det inte så bra den gångern, myggbettet svullnade upp rejält, blev infekterat och jag fick gå till farbror doktorn som satte mig på en antibiotikakur.

nu har det hänt igen. i går morse fick jag några mystiska bett (myggor, bedbugs, några konstiga kryp?) i mitt armveck och de har inte viljat sluta svullna och irritera sig! jag har hela tiden varit noga med att klia SÅ LITE som möjligt och istället dränka armvecket i både hydrokortison & soov bite, samt att jag ätit både en och två clarityn och även superpiller vid namn xergic som ska hjälpa mot hudirritationer, men vad gör all den efforten när man ändå vaknar upp mitt i natten av att man tokkliar sig i armvecket? min arm är röd, varm, svullen och börjar se ut precis som förra gången.

vad ska jag göra? binda fast mina händer när jag går och lägger mig? klippa ner mina naglar till obefintlighet? sova med vantar? linda in armen? inte sova alls? amen fyfan. vad fan har jag gjort mot myggorna, va?


MALAYSIA part V - Perhentian Islands

väl tillbaka från borneo tänkte vi att det var dags att slöa lite. vi hade dykt, trekkat och raftat. alltid någonting på schemat och i princip inte en dag när vi gått upp senare än åtta. efter två veckor av äventyr ville vi nu bara chilla några dagar, och var är bättre att göra det än på perhentian islands?





utsikt från vår bungalow.


söta frida.


några irlänska tjejer vi träffade, jag ch frida.


adam och jag.


mmm... frukost!






vecka 2.



sedan trippen till esperance har veckan gått i strandens och utgifternas tecken. förutom att spendera de soliga timmarna på hopetouns stränder så har vi även hunnit med att hämta vår bil från mekanikern (600 dollar fattigare men förhoppningsvis funkar skrället nu) och köpa busspass till vår nya zealandvistelse (det var 60% rabatt, det ni!).

som det ser ut nu så åker vi in i nya zealand runt den 20-25 april, spenderar en månad där och flyger tillbaka till australien lagom till mitt returflyg till malaysia. vi har alltså ändrat planerna så i stället för att sälja bilen i sydney, ta en liten utstickare till nya zealand därifrån och sedan åka uppför östkusten, så kommer vi behålla bilen och ta australien först. hela östkusten upp till cairns, sälja bilen där och sedan ta nya zealand det sista vi gör. blir skönt att ha bilen så länge! eller? så ser i alla fall planerna ut nu.

13 jan.

nu börjar det hända saker. fem till dagar att arbeta och sedan har jag gjort mitt sista pass här i hopetoun! då har jag faktiskt gjort mitt sista arbetspass under resten av min australienvistelse, vad sägs om den va?

på måndag lämnar jag och frida den här lilla byn för gott (eller?). vi påbörjar äntligen våran roadtrip runt australien och det ska bli så sjukt spännande! som jag har längtat efter det här. under vår vistelse i esperance passade vi på att köpa en slags gasspis och nu saknar endast en madrass så är vår campingbil fullutrustad (eh?).

hur som helst. jag ville bara tala om hur exhalterad jag är!!! snart lämnar vi hopetoun för att göra resten av australien. kan ju bli hur bra som helst?


vår roadtrip i bilder!


vy från baksätet i lucy


glad frida med god smoothie på the jetty cafe


kaffe!


frukost! spana in jättetallriken med müsli och den lillalilla skålen med yoghurt.


jono. 


frida under dagens andra kafébesök.


lucy 71!


ROADTRIP TO ESPERANCE

vi lyckades få tag i jono och i går, söndag, hämtade han och sid upp oss i jonos hippievan lucy -71. fantastisk bil. hon tog oss till esperance på cirkus tre timmar. väl framme fick vi dock tråkiga besked om att både hostelet och de caravanparks som finns runtomkring var fullbokade! vad sjutton? som tur var känner jag och frida lite folk i den lilla staden så efter lite käk på red rooster cruisade vi in på våra vänner karl & rob's uppfart. en minut senare hade vi alla blivit placerade i vardagsrumssoffan med varsin öl i handen. äkta australiensk gästvänlighet! resten av kvällen spenderades hos dem och runt två drog sig alla tillbaka till sina respektive sovplatser. jag & frida tog gästrummet och jono & sid valde att sova i sina swags utomhus på gräsmattan, trots erbjudanden om husets alla soffor.

i dag gick mitt alarm igång vid sju. fast beslutna om att ta vara på dagen lyckades vi alla fyra masa oss upp trots väldigt få timmars sömn och en timme senare satt vi i the jetty cafe's utomhussoffor med varsin kaffe i handen och väntade på vår frukost. en superfin morgon med en värmande sol och en svag bris från havet, kan det kallas lycka måntro?

efter frukosten skulle vi iväg på olika ärenden så grabbarna släppte av oss i stan. vi hann gå runt i ungefär varenda affär esperance har att erbjuda, köpa ett simpelt campingkök, en stor filt vi ska ha i bilen och jag köpte dessutom ett par nya piratbyxor och en väska. dessutom tog vi en kaffe på det enda kafé vi ännu inte besökt samt handlade massa mat på woolworth's. klockan två var det dags att hoppa in i lucy igen och så började vår hemfärd mot hopetoun! trött tjej som jag var sov jag hela resan och klockan fem gled vi in på bakgården till hotellet. hemma igen!

trevligt äventyr och jag ska lägga upp lite bilder från den lilla roadtripen senare. först ska jag och frida titta på en film! hej hopp.


problemet med att bo i en by utan telefontäckning.

i fredags frågade jono mig om jag och frida någonsin hade en ledig kväll tillsammans, när den i så fall var och om vi ville följa med honom & chris till esperance nästa sådan. jag berättade att en sådan kväll inträffar på söndag och att jag skulle prata med frida om det.

frida och jag pratade om det i går och att åka dit i kväll vore ju sweetass. skit i att vi bokat bord i restaurangen, roadtrip i jonos grafittimålade campervan låter mer lockande. nu återstår bara ett problem: hur fan ska vi få tag i människan? han var inte in till puben i går och vi har inga fungerande telefoner. får hoppas att han kommer in till puben nu under mitt dagspass?

livet vore så mycket enklare med en telefon. det här är stenålder.

MALAYSIA part IV - Kota Kinabalu

och så började resan till borneos huvudstad kota kinabalu. tillbaka till shoppingcenter, marknader och turistturer. vi fikade på starbucks, köpte fotmassage, åkte ut till paradisöar och prövade även på rafting.

vandrarhemmet vi bodde på:




delar av staden:





matmarknaden:






en av öarna utanför staden:




padas river rafting:






söndagsmarknad:




ERRANDS

i går fick vi skjuts med steph upp till ravensthorpe. räddare i nöden, eftersom våran bil är inlämnad för reperation och vi var tvugna att ordna lite saker snarast möjligt där!

vi har nu fyllt i och skickat in en ansökan om internationellt körkort. det var mer omständigt än vi trodde. vi var tvugna att 1) fylla i en applikationsform, 2) ta ett passfoto, 3) kopiera fram- och baksida på körkortet och 4) få det verifierat av minst två personer med namn, adress och telefonnummer. dessutom är vi tvugna att skicka det via snigelpost till stockholm, där de ska behandla vår ansökan, utfärda körkortet och skicka tillbaka det. omständigt eller vad?

nu är allting i alla fall inskickat. håll tummarna för att det går vägen!


GOOD VIBRATIONS FESTIVAL 2010



gissa vad jag och frida ska göra den 21 februari? ohyes, vi har köpt biljetter till good vibrations! kan man tänka sig ett bättre sätt att fira min födelsedag på? det kommer vara vi och the killers. THE KILLERS!! fatta!!! hur bra kommer inte vår melbournevistelse att bli?

MALAYSIA part III - Uncle Tan på Borneo

vi var ute tre dagar i borneos djupaste djungel! ...eller nåt. vi bodde i alla fall i hyddor utan väggar, trekkade en massa och spelade kort med malaysianerna. jag har fortfarande en ärrad axel på grund av alla myggbett men åtminstone var det bara myggor och inget värre (t ex den svarta kobran vi såg) som bet.
















världens konstigaste väder.

utöver våra små äventyr med bilen i morse så har dagen varit... konstig. eller vädret snarare. under tiden vi låg på stranden vände vinden, vilket medförde att varma vindar kom från inlandet och förpestade hela hopetoun. det räckte nu inte längre med att det var 40 grader varmt och svaga brisar från havet, nej, nu var det 40 grader varmt och olidligt varma och fuktiga vindar från australiens inland som jag väljer att kalla öken.

det var hemskt. ingen orkade vara ute. ingen orkade vara inne. ingen orkade ligga på stranden. ingen orkade röra på sig. till och med de stora svarta äckliga spindlarna som bor lite överallt tyckte att det var för varmt så de kröp ut ur sina alldeles för varma hålor för att i stället brännas till döds i solen. ordagrannt! de låg där och brändes sönder!

sen var det som att någonting hände. vinden vände och världens åskväder utbröt. regn, vind, åska. det var väl den urladdningen som behövdes, för nu är allt tillbaka som vanligt. det är visserligen lite molnigt men skönt och behagliga brisar från havet. folk kan andas igen och man svettas inte ihjäl av att blinka. konstig dag.


BEACH PARTY 2009, bilder

nu har jag äntligen fått bilderna från beach partyt! såhär såg det ut:






toby & the band


toby & the band


bas & tony






malcom


jävligt bra start på dagen. jävligt bra.

dagen började med att jag och frida gick upp halv tio för att äta frukost och sedan jumpstarta igång bilen med en maskin vi fått låna, och ta den till ravensthorpe. där skulle vi fixa australienskt körkort och handla lite livsnödvändigheter, för att sedan åka tillbaka och lämna in bilen till mekanikern andy klockan ett.

1. maskinen funkar inte. bilen går inte att starta.
2. i våra försök så använder vi det sista av batteriet så till slut kan vi inte ens osäkra den (man måste trycka på en knapp på nyckeln innan man kan starta den). nu går den verkligen inte att starta.
3. vi tror då att det är våra nycklars fel och går och köper ett nytt batteri till en av dom. det funkar fortfarande inte.
4. vi går och köper ett nytt batteri till den andra nyckeln. det funkar fortfarande inte.

förstå hur trötta vi var efter det här? vi ringde andy och sa som det var, och han skulle komma ner till oss efter ett. hade inte så mkt val annat än att skita i ravensthorpeutflykten och gick till stranden i stället. kan det ha varit världens jobbigaste morgon?

MALAYSIA part II - dykning på Mabul

eller borneo, kanske rättare sagt. vi spenderade i alla fall fem dagar ute på den lilla ön mabul vid semporna. jag och frida bodde i ett rum med enbart en dubbelmadrass, en fläkt och en spegel. vi dök flera gånger varje dag och de två sista dagarna dök vi vid sipadan, sägs vara dykning i världsklass. såhär såg det ut:











fantastiska dagar!

PALTKOMA

nu har jag för första gången i helt mitt liv ätit palt. jag och frida skulle laga middag åt tony, steph och mick, och norrlänningar som vi är (eller åtminstone frida) så lagade vi palt. det var "different and yummy!" och inte nog med att de fick äta äkta svensk (norrlänsk) mat, nu är vi alla även bekanta med den så kallade paltkoman. herregud! döden i matform. fast på ett bra sätt.

familjen; vänta bara tills jag kommer hem, då jäklar ska jag laga palt till er. och sen ska vi sitta där i paltkoma och så ska jag berätta om min tid här nere. det blir väl mysigt?

MALAYSIA part I - mellanlandningen i KL

jag har ju aldrig visat bilder eller någonting från malaysia. tänkte jag ska börja göra det lite smått, så att ni alla läsare (läs: familjen) kan få se hur jag hade det där! här kommer lite bilder från den första mellanlandningen i kuala lumpur. vi hade sovit hela flygresan på fjorton timmar och kom fram kl 22.00. inte var vi trötta då, nej, så vi åkte till en sky bar med fridas flygplansgranne simon, och sedan tog vi även en promenad förbi petronas towers.



frida & simon


frida och jag


petronas towers by night.
min kamera har verkligen bra vidvinkel och ljuskänslighet...

00:09



ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
jag lever för kicken precis som du
jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
jag har frihet i blicken, precis som du

söndag 3 december.

i dag försökte jag gå upp vid tio men utan framgång. var uppe vid tolv och då hängde vi med tony och steph till stranden. åkte till något de kallas champange pool, som en liten lagun. jättefint!

nu har jag hunnit duscha bort all sand (som sätter sig överallt och vägrar försvinna) och ätit lite, och om fem minuter börjar mitt barpass. jobbat tio dagar i rad. ledig i morgon!

02:05



i woke up and wish that i was dead
with an aching in my head
i lay emotionless in bed
i thought of you and where you'd gone
and let the world spin madly on

and everything that i said i'd do
like make the world brand new
and take the time for you
i just got lost and slept right through the dawn
and the world spins madly on

world spins madly on - the weepies

NYÅR, part II - sanddynorna.

trodde ni på allvar att nyår var slut efter strandfesten? nej, aldrig i livet. då var det fyrhjuling på sanddynorna som gällde. här är lite bilder och även en film!


sanddynorna


glada tjejer!


starksam & minicicci


förväntansfull cicci


courtney, risey & fyrhjulingen


risey & jag, wohooo - nu blir det åka av!


MITT NYÅR 09/10, I AUSTRALIEN

jobbade fram tills baren stängde kl 00.30. sedan gick vi till en efterfest på chambell street, för att sedan gå vidare till west beach (igen). bonfire, prat och skratt. jag antar att det är vad som kallas ett australienskt nyår...


frida, jag & abbie


jag, risey, sam, courtney, abbie & frida


jag och fridapida! glada som få!


bonfire!


courtney & frida (& jack)


jag, sam, risey

beach partyt, eller åtminstone efteråt.

den 28e december var det ju som sagt beach party. har fortfarande inga bilder från själva festen i baren, men det kommer nog så småning om. tills vidare får ni nöja er med någon bild från efterfesten.
west beach by night:



frida, jag & abbie


juldagen kom. australienarnas julafton, christmas day, whatever.

 vår lediga dag. rester från julmaten plus skumpa som vi fick! 



vi stekte köttbullar, åt ost och skinka, sill och potatis.

vår julafton här i hopetoun, australien, såg ut såhär:





1 jan 2010.

jag ska berätta om mitt fantastiska australiensiska nyår, men det får bli senare.
nu ger jag mig ut på en långpromenad i det underbara vädret och njuter av första dagen på ett nytt år.

RSS 2.0