regnskog & vattenfall

ojojoj. nu har jag inte uppdaterat på länge känns det som. vi har hunnit med så himla mycket sedan sydney! efter sydney for vi till byron bay, och på vägen övernattade vi i coffs harbour. där passade vi även på att besökta dorrigo national park och bada i vattenfall och promenera i regnskog. det var flott! här är lite bilder från resan.

translation
pictures from dorrigo national park!








sydney, part II










byron byron byron.

plats: byron bay, clarks beach holiday parks campingkitchen, utomhus med stranden 5 meter bort
tid: 12.32
väder: strålande solsken, enstaka moln, 26 grader, svag bris
humör: lite seg, men jävligt nöjd

jag tog min första surflektion i går och jag var en stjärna! mitt öde är inte att få bli en avatar (som jag nu gått runt och trott i någon månad) utan att bli surfgud. det var lätt en av byron bays highlights och jag stod fan på nästan varenda våg. är jag grym eller vad? ska verkligen hyra en surfbräda någon dag, nu gäller det bara att öva öva öva och snart kommer jag vara en surfarbejb.

annars är väl byron lite som jag förväntat mig. strand, sol, bad, fest. vi plockade upp en svensk och en dansk kille i sydney som vi bilade hit med så vi hade väl något av en skandi roadtrip. när vi nu lämnar byron för surfer's i morgon så har dansken förbytts mot ännu en svensk. vad är det som händer? i västra, norra och södra australien har vi knappt träffat några svenskar alls och nu på östkusten verkar svenskar vara det enda vi träffar. fast det är väl vad man får räkna med, östkusten är ju trots allt östkusten.

nu ska jag och frida ge oss in till den lilla stan och strosa. ta hand om er där hemma och uppdatera mig om vad som händer! prata med mig. jag vill veta. KRAMAR!

ps. om ni undrar varför bilderna uteblir så beror det på att min kamera vägrar fungera. den är dödare än döden. den bara la av helt plöstligt utan anledning. jättekul. men nu vet ni. ds.


translation
byron is as we expected it to be. kind of awesome. me and frida has now decided to become surferbabes so we took our very first surfing lesson yesterday. i must say that i've now found my destiny. it's not to become an avatar as i thought, but to master and ride on waves. we were GREAT. i'm a natural.

we're leaving for surfer's tomorrow, which apperantly is suppose to be a bit of a disappointment after having spent time here in byron. we'll see about that, we can always move on if it sucks. i reckon that is the whole point with travelling; to see as many places as possible, find your own favourite spots, move on when you're not liking it and meet a bunch of great people on the way. right?


jag har ett problem.

här sitter jag på andra sidan jorden och har haft konstant sommar sedan den svenska sommaren började förra året. jag behöver inte direkt bekymra eller oroa mig för att vintern ska stå utanför dörren i det närmsta taget heller eftersom att det är så australien fungerar. man kan resa runt med vädret och det är precis vad jag gör, varför skulle jag inte?

det här inlägget skulle egentligen inte handla om vädret. jag tycker synd om er som har vinter och är jävligt nöjd över att jag inte har det, men just den här gången tänkte jag faktiskt inte vara skadeglad och djävulsk.

jag har ett problem. någonstans inom mig hade jag hoppats att vetskapen om hur jag ska leva min framtid skulle komma som en blixt från klar himmel om jag inte tänkte på det så mycket. ni vet, en uppenbarelse. så jag gav upp allt jag hade (ta mig inte fel nu) och gav mig ut i världen. innan denna uppenbarelse kom och jag skulle fokusera fullt ut på studier och utbildning och sedan jobb jobb jobb, ville jag ju hinna se så mycket som möjligt. resa. så det var vad jag beslutade mig för att göra och nu är jag här, i australien med strålande solsken och nya upptäckelser varje dag, men tror ni att jag har blivit klokare av det?

nog för att jag inte har bråttom. verkligen inte. men jag börjar förlora tron på denna kommande uppenbarelse som jag så helhjärtat räknat med. att jag skulle få upp ögonen för studier och finna viljan att sätta mig i skolbänken ytterligare tre till fem år, det verkar inte hända. jag saknar inte sverige. jag saknar inte skolan. någonting jag däremot upptäckt, är fenomenet mersmak.

så nu sitter jag här. ansökningarna inför hösten har startat och jag har cirka en månad på mig att skicka in en. samtidigt står Mersmak bakom min rygg, knackar mig lätt på axeln och när jag vänder mig om tittar Mersmak mig djupt i ögonen med de oskyldigaste hundögon jag någonsin skådat. han säger ingenting, men vi båda vet det...

jag har ett problem.

första dagarna i sydney har sett ut såhär.


bondi


mycket, mycket folk som vill kolla på surftävling.


frukost på favoritcafét i north bondi


utsikt från lägenheten vi bor i för tillfället.


sydney harbour bridge


sydney opera house


olika föreställningar de haft i operahuset


operahuset

A TOURIST IN SYDNEY

har varit tre nätter i bondi nu. i går flyttade vi in till ännu ett share house och stannar här till på onsdag. hittills har vi bara varit runt i bondi, där det för tillfället pågår en stor surftävling. har legat i gräset bredvid stranden, ätit vindruvor, tittat på alla surfare, läst böcker, byggt på brännan... ja, ni vet hur det är. livet är hårt som backpacker.

i dag ska vi för första gången ta oss in till själva city! hörde jag sydney opera house? hörde jag harbour bridge? utvärdering kommer senare. ta hand om er där hemma!

ps. mor, far, syster; lever ni? vad har ni för er? när ska vi skypa?


translation
after three days in bondi and surroundings (with a big surfing competition and such going on) it's finally time to visit the city. sydney opera house and harbour bridge are to be visited and our housemates also recommended chinese garden of friendship, hyde park and of course darling harbour. we'll see what we have time for today. catch u later!


i fell in love on the seaside

är precis hemkommen från ännu en kväll i melbourne. började med en promenad till fitzroy, en kaffe på ett av fitzroys alla random mysiga cafés och fortsatte med en fantastisk fyra dollars pizza på bimbo deluxe med vänner från malaysia. fick även sällskap av våra couchhosts som plötsligt dök upp i vimlet. hade en allmänt trevlig stund i fitzroy innan vi åkte vidare till st kilda. epsy hotel stod på schemat och efter den konstigaste taxifärden någonsin (mitt försök att vara trevlig och pratsam med taxichauffören slutade med en smärre katastrof, jag kommer aldrig mer att försöka prata med taxichaufförer) fann vi våra tyska vänner från broome och spenderade de sista timmarna med dem. sista tramet mot stan gick vid ett så vid tio i ett promenerade vi ut från hotellet och tog det hem. nåja, det var åtmintone vad som skulle ha hänt om vi inte hade blivit lurade och sista tramet i själva verket gick kvart i. missade alltså tramet och tvingades ta en taxi hem (denna gången pratade jag INTE med chauffören).

är åtminstone hemma nu. tänkte få mig några timmars sömn innan vi börjar färden mot sydney i morgon! cirkus 90 mil att köra, en relativt smärtfri sträcka. ska gå utan problem om jag bara får sova nu. hörs mer snart, godnatt!


translation
started out with coffee in fitzroy followed by four dollar pizza at bimbo deluxe with friends we met in malaysia. how awesome. after that we took a taxi to st kilda and it might have been the wierdest taxi fare ever. do not ever talk to strangers, mama once told me and i start to get what she meant. i was trying to be nice since i had the front seat and it ended up with me being offered a boyfriend i could call 24/7. how convenient. when the taxi fare finally was over we met our german friends at epsy hotel and we hade such a great time. short, but as awesome as always with those girls. they are pretty awesome. anyway, left kind of early and now we're back in the house in carlton. have a long drive to do tomorrow, pretty much 900 ks. better get some sleep. writing more soon. good night!


adelaide and melbourne (again).

spenderade fem nätter i adelaide, det vill säga två mer än vad vi egentligen planerat. i måndags (då vi skulle ha åkt) hittade vi i stället oss själva i kön till future music festival, och senare under kvällan dansade vi till franz ferdinand, david guetta, empire of the sun och the prodigy. massiv festival.

vad ska jag säga mer än att vi gillar adelaide? vi har bott i det galnaste huset med de galnaste människorna. vi har bevittnat spontana beatsessioner och hoppat i soffor. vi har ätit italienskt på marknaden, promenerat uppför alldeles för höga kullar i alldeles för mycket regn och druckit fantastiskt gott kaffe. vi har spelat pingis och haft symbalsessioner på plåttak i solen. skrattat och jävlats. haft en himla bra tid helt enkelt.

nu är vi dock tillbaka i melbourne. inget fel med det, i kväll väntar en fyra dollars pizza i fitzroy med gamla bekanta vi träffade i malaysia. kan ju bli precis så bra som det låter. i morgon lämnar vi melbourne för sista gången och styr kosan norrut, nästa mål: SYDNEY!


translation
okey, we didn't really leave adelaide when we'd planned to and now we're late for sydney and blabla... but what does it really matter? we went to this one day festival, i saw franz ferdinand and empire of the sun, ended up sitting on a roof overviewing a massive crowd of prodigy lovers shouting "smack my bitch up". i ate butter chicken and this huge nanbread and felt like a retard while dancing and singing for myself during the silent disco. but i had a great time, and at the end of the day, ain't that what it's all about?

we're leaving for sydney tomorrow. the only thing we really have to deal with today is a four dollar pizza and i think we can do that. what to say, it's lazy days in melbourne.








GREAT OCEAN ROAD

nu är vi framme i adelaide, igen. great ocean road var precis sådär fin som jag föreställt mig och vi har haft några riktigt trevliga dagars turistande. en tysk och en fransk tjej har även åkt med oss dessa dagar så gissa hur proppfull våran bil har varit? fyra tjejer och varsin packning. det har varit ett pussel att packa i och ur bilen.

här är i alla fall några bilder.








hälsningar från lorne och europa samlat i en bil.

tänkte bara säga hej och att vi är hela och oskadda. vi har precis börjat köra great ocean road och inatt campar vi i lorne. i morgon kommer vi att köra huvudsträckan och vi befinner oss i adelaide igen på torsdag eller fredag. vi har dessutom tagit in två nykomlingar till bilen, en tysk och en fransk tjej. snacka om att bilen är fullproppad nu, ni kan ju tänka er fyra tjejer med tillhörande packning...

hur som helst. i dag är det 2 mars. det är helt sjukt hur fort tiden går! i morgon är det exakt sex månader sedan jag åkte hemifrån. sex månader! det är ett halvt år det. 181 dagar. saknar ni mig? jag saknar i alla fall er.

RSS 2.0