shooting targets, sista veckan i esperance

som en liten hejdåpresent fick vi följa med rob och skjuta targets i söndags. vi var ganska kassa och min axel var helt öm i flera dagar efteråt, men vi hade åtminstone väldigt roligt! här kommer lite bilder.


här skriver jag in mig som besökare. det var också någon slags underskrift på att jag var där på egen risk etc, antagligen i fall någon skulle råka rikta geväret åt fel håll och tänka "henne ska vi ha!"? inga olyckor hände hur som helst.


ser jag ut som ett proffs eller? rak vänsterarm, svagt bakåtlutad, sne kropp, siktar... ja, vart? det är inte lätt att hålla reda på allt.


ser ni? ser ni? target splittrat i två, det vill säga TRÄFF! wohooo!


ja. såhär såg skjutbanan ut. en äng, en skog, en sjö, två amatörer och tre proffs.

jag tror att vi har hittat vår pärla.



jag tror att vi har köpt den här nu. vi kikade på den här röda godingen tidigare i veckan och vi ska mötas igen i morgon för att avsluta affären. så om vi cashar in stålarna i morgon så är den vår!

vad tros? kan ni se mig & frida köra runt australien i den här röda faran?


biljakt dag 2.

ny dag, nya tag. vi är uppe med tuppen och redo för att titta på nya finfina bilar. kom igen nu, håll tummarna!

BILJAKTEN HAR BÖRJAT

nu är biljakten i full gång. i dag har vi tittat på flera bilar och haft kontakt med ännu fler bilägare. att köpa en begagnad bil här är inte det lättaste.

1. det ska vara en station wagon eftersom vi vill kunna sova i den.
2. den ska inte ha gått för många km, helst under 200 000 km.
3. den ska inte ha en för stor motor eftersom vi har lärt oss att ju mindre motor är desto bensinsnålare är den. vi letar numera efter en motor mellan 2.0-3.0L.
4. den ska vara registrerad till som kortast april.
5. den ska givetvis vara i bra skick. dvs inga läckor, bra hjul, inga sprickor i rutorna etc!
6. helst ska den kosta under 2 500 dollar.
7. några plus skulle dessutom vara om det ingick t ex en madrass eller ett tält eller valfri campingutrustning.

summan av kardemumman. det är svårt att hitta bil! dessutom måste man vara väldigt het på gröten eftersom ca hälften av de bilar vi ringt på idag redan har varit sålda. då pratar vi om annonser som kommit ut den här veckan...

i morgon hoppas vi på svar från några fler bilägare som vi har hört av oss till. vi hoppas även på att bilarna ska uppnå alla ovanstående punkter och att vi i morgon kommer stå som bilägare till världens fränaste station wagon. wish us luck!

allt gott har ett slut.

livet sedan den 17 oktober har ändrats ganska drastiskt. "so far, so good" varade inte speciellt länge.

numera är vi bosatta i perth. vi lämnade esperance ganska hastigt och det enda jag tänker säger är väl att pier hotel är ett lämnat kapitel. dåligt management gör sitt men det var ändå med blandade känslor vi lämnade esperance. dels var vi lättade över att kunna lägga det bakom oss, men dels även sorgsna för att lämna alla underbara människor vi hunnit träffa. jag antar att det är en del av resandet, att träffa underbara människor och sedan behöva säga hejdå. jag hatar avsked.

vi har hur som helst hunnit vara i perth i två dagar. två väldigt effektiva dagar, kan tilläggas. vi anlände tisdag kl 12 och inom de fem första timmarna här hade vi hittat boende, besökt två job agencies, fått ett jobb samt handlat mat för hela veckan. mycket effektivt! i dag fortsatte vi i vår effektiva anda och jag har fått min hårddisk "fixad" (jag upptäckte precis att de inte alls fixat den... blir ett nytt besök i morgon), vi har varit i northbridge på hostelet vi bodde på första gången vi kom till perth för att kolla efter våra tax file no, vi var på biblioteket för att lämna tillbaka mitt kort mot en 50 dollars deposit, vi har ringt och stämt möten med flera bilsäjlare och dessutom redan hunnit kolla på en bil! 

så nu är hjulen i full rullning. vi har lite smågrejer kvar att fixa men det mesta är ordnat. vi planerar att utnyttja veckan så gott vi kan; kanske åka till rottnest island, se kings park, besöka freemantle, etc. köper vi en bil så åker vi härifrån den 1 dec och tar en två dagars roadtrip till hopetoun (där vårt nya jobb är) via wave rock och kanske även någon av städerna söder om perth.

det var de senaste uppdateringarna. så fort min hårddisk funkar ska jag uppdatera er med lite bilder från de sista dagarna i esperance. vi hörs, hej!

SO FAR, SO GOOD

här kommer lite bilder från esperance, den lilla kuststaden som kom att bli mitt hem!


vår första helg i esperance. en stor show med bland annat ett litet nöjesfält.


soluppgångarna här är fantastiska. har fått skåda ett fåtal.


utsikten från rotary lookout.


frida, jag, andi, martina & cc. delar av the pier staff!


halloween bakom baren! det var festligt. dekorationer i baren, djävulshorn, läskiga tatueringar. måste man jobba på halloween får man för tusan göra det bästa av situationen!


en av stränderna i cape la grande national park. känner mig lyckligt lottad som får vara här!


martina och frida, här fikar vi på the jetty café som ligger precis vid hamnen.


bakar svenska chokladbollar! jag och frida gjorde det en gång, vilket blev en hit, så här görs det igen. denna gång av yahoo och frida. mumma!

to be continued...

AVSKEDSFEST, BAD & BILJARD. LIVET PÅ THE PIER.

tisdag morgon (läs: tidig eftermiddag).

nu har en av de svenska tjejerna som jobbade här åkt. hon tog bussen tidigt i måndags morse så i söndags blev det kalas. vi åt en gemensam middag vid halv sex mellan hennes arbetspass och senare på kvällen blev det lite häng i baren innan festen fortsatte i vårat staff kitchen. vid midnatt förflyttades festen än en gång, denna gång till en park, då ägarna till hotellet tyckte att vi var för högljudda... så kan det gå!

natten var fantastisk. en novembernatt med stjärnklar himmel, där satt jag med de personer som kommit att bli min familj här i esperance och dessutom min underbara resekamrat som jag spenderat i princip varje sekund med de senaste två och en halv månaderna. vi pratade och skrattade, sprang och lekte i gräset som små barn, vi sjöng våra olika nationalsånger och hade inte minsta tanke på morgondagen. en novembernatt som aldrig förr. otroligt.

dagen efter, alltså i går, vaknade jag sent. hade endast några timmar innan jag skulle börja jobba men jag känner att jag utnyttjade dom till max! hann med ett bad vid piren med tre från köket, hann spela biljard och även äta en lunch de lux, det vill säga nudlar. mmm.

sedan började jag jobba och jag kan ju inte säga något annat än att det var tidernas lugnaste måndag! en behövde inte ens komma in och arbeta, en annan fick sluta vid tio och sen var det bara frida och jag kvar i baren. vi hann både städa och förbereda stängningen ordentligt så när frida fick sluta vid halv tolv kändes det inte så tungt att behöva stänga själv, eftersom nästan allt var ordnat. jag stängde baren vid fem i tolv (wohoooo, hela fem minuter tidigare!) och jag kunde stämpla ut kvart över. mycket bra!

i dag är en ny dag. ska börja med att äta frukost och sedan får vi se vad jag tar för mig. kanske ska gå en sväng till OP-shopen och se om man kan göra några second hand-fynd. ska dessutom hämta min lön! hade nästan glömt att det var löningsdag i dag. ska även gå till banken och sätta in pengarna. kanske ringa hem. vi får se helt enkelt, jag börjar jobba vid fem så det är min enda tidslimit... au revoir!


här kommer lite bilder från badet:




en äventyrarlördag i esperance.

i dag (eller egentligen i går, lördag) var en spännande dag. förutom att jag jobbade i både baren och nattklubben (faktiskt ända till stängning vid halv fyra) så har jag även varit ut på äventyr! en local erbjöd sig att visa mig lite av esperance och man får ju inte vara dum, så jag tackade givetvis ja. hur ska man annars, utan tillgång till bil eller något färdmedel överhuvudtaget, kunna se hela esperance? dessutom är det guld värt att komma ifrån staden, baren, restaurangen och hotellet ibland, även om det bara är för någon timme.

det blev en bilfärd till en strand som ligger på vägen mot cape la grande national park. kan det ha varit världens finaste strand? för det första var sanden sådär vit och vattnet sådär blått som man bara fantiserar om. för det andra var det några klippor mitt ute i vattnet som man kunde gå ut till och klättra upp på. nu var vattnet inte så högt så vi kunde faktiskt gå på en sandremsa som ledde ut till klipporna, men ibland när vattnet är högre måste man tydligen vada ut dit. superfint. man kunde se hela vägen tillbaka till stan och dessutom cape la grande.

det enda tokiga var att jag glömde kameran hemma. hade ju varit fantastiskt att kunna visa bilder från de häftiga klipporna och den fina stranden, men nu får ni använda er fantasi lite mer i stället. nästa gång blir det bilder, ska se till att inte glömma kameran hemma någon mer gång.

nu är dags för mig att sova. trots att min dygnsrytm är helt upp och ner i och med jobb sena nätter och så vidare så är 05:17 lite väl sent (eller tidigt?). godnatt!

här börjar följetongen om mitt liv down under!

okej. efter en del funderingar bestämde jag mig för att (efter lite mer än två månader in i min åtta månaders resa) skaffa en reseblogg. ska försöka uppdatera den så gott jag kan med bilder och historier om livet down under, för JA, det finns massor att berätta och visa.

som sagt är det november, och min resa började redan i september. har inte tänkt skriva om mina tre tidigare veckor i malaysia eller de sex veckorna jag hittills haft i australien för de flesta känner redan till de historierna.

let's focus on something new. nu gör vi oz!



/cecilia.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0