världens konstigaste väder.

utöver våra små äventyr med bilen i morse så har dagen varit... konstig. eller vädret snarare. under tiden vi låg på stranden vände vinden, vilket medförde att varma vindar kom från inlandet och förpestade hela hopetoun. det räckte nu inte längre med att det var 40 grader varmt och svaga brisar från havet, nej, nu var det 40 grader varmt och olidligt varma och fuktiga vindar från australiens inland som jag väljer att kalla öken.

det var hemskt. ingen orkade vara ute. ingen orkade vara inne. ingen orkade ligga på stranden. ingen orkade röra på sig. till och med de stora svarta äckliga spindlarna som bor lite överallt tyckte att det var för varmt så de kröp ut ur sina alldeles för varma hålor för att i stället brännas till döds i solen. ordagrannt! de låg där och brändes sönder!

sen var det som att någonting hände. vinden vände och världens åskväder utbröt. regn, vind, åska. det var väl den urladdningen som behövdes, för nu är allt tillbaka som vanligt. det är visserligen lite molnigt men skönt och behagliga brisar från havet. folk kan andas igen och man svettas inte ihjäl av att blinka. konstig dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0